Het Summit

Tijdens het High Growth Summit 2017 zijn we weer bij elkaar gekomen om de stand van zaken te polsen en hebben we de groeipunten verder uitgewerkt. Dit jaar hebben we het summit in het Hotel Bilderberg Résidence Groot Heideborgh gehouden.

Wat houdt het High Growth Summit in?

Op het High Growth Summit komen vertegenwoordigers van het grootbedrijf en ondernemers van groeibedrijven samen om gezamenlijk te sparren over verbeterpunten op het gebied van verschillende, relevante ondernemersthema’s.  Zij gaan het hebben over actuele ondernemers uitdagingen, de manier waarop we de kennisuitwisseling aanpakken en welke visie wij op toekomstig ondernemerschap hebben. Ook vertegenwoordigers van de politieke partijen sluiten aan bij de conferentie om vanuit politiek en beleid te faciliteren. Daarbij gaan we aan de slag met de groeiagenda die n.a.v. het summit van afgelopen jaar is opgesteld.

Tijdens het summit in 2016 zijn de afspraken voor het Klein helpt Groot programma definitief vastgesteld en door alle partijen ondertekend. In aanloop naar het summit in 2017, zijn we druk bezig geweest om deze afspraken concreet te maken. Tijdens het High Growth Summit 2017 hebben we de behaalde doelstellingen bekend gemaakt en binnen het thema ‘Klein helpt Groot’ nieuwe verbeterstappen uitgewerkt. Ook dit keer hebben we dat aan de hand van co-creatiesessies gedaan waarbij ondernemers konden meesparren met het grootbedrijf en politiek over verschillende relevante ondernemersthema’s.

Jouw deelname aan het High Growth Summit is welkom

Naast de mensen die direct deelnemen aan de discussiemomenten, zijn uiteraard ambitieuze groeiondernemers, medewerkers, managers en directies van het grootbedrijf welkom. In de ochtend gaan de groeiondernemers samen met vertegenwoordigers van het grootbedrijf in gesprek over uiteenlopende thema’s in co-creatiesessies. In de middag worden de uitkomsten van het ochtendgedeelte gedeeld met de tafelgasten waaronder politiek en overheid. Op basis hiervan is de nieuwe groeiagenda voor 2017/2018 opgesteld.

Volgend jaar kun ook jij als ondernemer meehelpen meer groeibedrijven te realiseren én werken aan je eigen groei door kennis uit te wisselen met o.a. je collega-groeiondernemers.

Tijdens het High Growth Summit:

  • help je mee meer groeibedrijven te realiseren
  • leg je contact met het grootbedrijf, politici en collega-ondernemers
  • wissel je jouw kennis en ervaringen uit. Leer aan en van anderen.

Dagvoorzitter 2017

Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut.

Roderik van Grieken is oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut. Wekelijks adviseert hij bedrijven en overheden over de vormgeving van interactieve programma’s en werkvormen voor congressen, symposia, bijeenkomsten en andere evenementen en treedt hij op als dagvoorzitter, moderator of debat-/gespreksleider in binnen- en buitenland.
Naast zijn dagvoorzitterschappen is Roderik veelgevraagd analist van maatschappelijke debatten op radio en televisie. Ook schrijft hij regelmatig opiniestukken voor onder andere de Volkskrant en heeft hij een tweetal boeken geschreven.

Bekijk website

Gasten Het Grote Ondernemersdebat 2017

Joop de Jong

Joop de Jong, Directeur eigenaar Port4Growth

De kernactiviteit van Port4Growth is het bij elkaar brengen van ondernemers om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te netwerken. Er zijn kennispartners betrokken bij het platform die zorgen voor de expertise die groeiondernemers nodig hebben. Port4Growth biedt groeiondernemers toegang tot alle benodigde kennis, ervaring, diensten en producten voor kwalitatieve en kwantitatieve groei. Jaarlijks organiseren zij diverse ondernemersbijeenkomsten, masterclasses en evenementen zoals deze: het High Growth Summit.

Bekijk website
Piet van Vugt

Piet van Vugt, CEO Pink Elephant

Pink Elephant is een internationale IT-dienstverlener die bedrijven helpt innovatie te stimuleren met behulp van diverse IT oplossingen, bedrijfsoplossingen en IT opleidingen. Vanuit doordachte IT (stuur) informatiemodellen weten zij voor hun klanten het bedrijfsmodel te optimaliseren.

Bekijk website

Leendert-Jan Visser, Directeur MKB Nederland

Ruim een eeuw geleden is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, wij zijn de stem van ruim 170.000 leden.

Bekijk website

Harold Koekkoek, Director District Heat and CHP assets

Harold Koekkoek is vestigingsmanager van Eneco Utrecht en verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de terreinen en gebouwen.

Bekijk website
Richard Dijkman

Richard Dijkman, Directeur bij Brunel Nederland

In 1975 vond ingenieur Jan Brand vanuit een klein kantoor in Delft een tijdelijke baan voor een collega-ingenieur. Deze eerste plaatsing luidde het begin in van een wereldwijd succesverhaal in flexibele personeelsoplossingen. Wij zijn uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener met ruim 12.000 medewerkers in 37 landen.

Bekijk website
Ton Mulleneers

Ton Mulleneers, Directeur Professional Services Benelux & de Nordics bij Atos

Atos ondersteunt wereldwijd duizenden klanten op het gebied van Digitale Transformatie. Gespecialiseerde diensten zoals business & platform oplossingen, big datamanagement en betalingsdiensten maken van Atos een ervaren partner voor bedrijven die zich willen ontwikkelen in de toenemende digitale wereld.

Bekijk website

Locatie High Growth Summit 2017

heideborg

Hotel Bilderberg Résidence Groot Heideborgh

Dit jaar wordt het High Growth Summit gehouden op een schitterende locatie midden in de natuur. Het Hotel Bilderberg Résidence Groot Heideborgh onderscheidt zich al jaren met de best denkbare service. Persoonlijke aandacht, vakmanschap en een prachtige locatie maakt dat elk verblijf, privé of zakelijk een beleving op zich is.

Bekijk website

Het dagprogramma 2017

9:00- 9:45               Registratie

9:45 – 9:55              Opening door dagvoorzitter Roderik van Grieken: Joop de Jong en Leendert-Jan Visser

9:55 – 10:25           Primeur: eerste referendum groeiondernemers over actuele thema’s.

10:25 – 10:55        ‘Vraag het Den Haag’: Interview met Kamerleden.

10:55 – 12:30        Co-creatiesessies:

  • Energietransitie met Eneco EnergyCampus
  • Digitalisering groeiondernemers met Atos
  • Personeelsmobiliteit met Brunel en Pink Elephant

12:30 – 13:30     Lunch

13:30 – 13:45      Terugblik co-creaties

13:45 – 15:15       ‘Het Grote Ondernemersdebat’

15:15 – 15:30        Afsluiting

15:30                     Netwerkborrel